Nieuws

Tips voor Persoonlijk Leiderschap

Haal het beste uit jezelf én anderen!

1. Ontwikkel je innerlijke kracht

Wie ben je? Wat wil je bereiken? Wat wil je toevoegen? Allemaal vragen die je voor jezelf dient te beantwoorden en waarvoor je de weg naar binnen zult moeten maken. De weg naar Persoonlijk Leiderschap begint bij jezelf, bij het beantwoorden van dit soort vragen.

2. Vertrouw op jezelf

Een duidelijke koers zorgt voor (zelf)vertrouwen. Je weet wat je wil en je weet waarvoor je het doet. Het maakt je proactief en zorgt er voor dat je stap voor stap richting je doel(en) gaat. Op die manier ontwikkel je zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen is een belangrijke voorwaarde voor geluk.

3. Sta open voor verandering

Gaan op de automatische piloot is gemakkelijk en comfortabel, maar daar word je omgeving niet anders van. Afwijken van gebaande paden is niet altijd makkelijk en vraagt moed, maar kan nodig zijn om je doelen te realiseren. Dus kom uit je comfortzone.

4. Focus op wat belangrijk is

Begin met het einde voor ogen en zorg dat je een duidelijke focus hebt op je einddoel. Focus is de stip op de horizon, wat vind je belangrijk, waar wil je naar toe, wat wil je bereiken en hoe ziet dat er dan uit. Zorg voor een positieve focus. Een positieve focus zorgt namelijk voor meer energie.

5. Neem je verantwoordelijkheid

Jouw uitdaging is jouw uitdaging. Jij bent de eigenaar van jouw leven. Dus als het eens tegen zit dan ligt dat niet altijd aan de ander. Die ander gaat het waarschijnlijk ook niet voor je oplossen. Klagen helpt niet en geeft veel negatieve energie.

6. Geef jezelf tijd voor stilte en reflectie

Stilte biedt een prima mogelijkheid om te reflecteren. Uit onderzoek blijkt dat succesvolle mensen een goed vermogen tot (zelf)reflectie hebben. Wat doe ik, en hoe doe ik het, is mijn koers nog de juiste, het zijn allemaal vragen die aan bod kunnen komen tijdens reflectie op je eigen handelen. Het zorgt er voor dat belangrijke vraagstukken naar boven komen.

7. Vergeet nooit te lachen!

En mocht het gelijk niet helemaal zo gaan zoals je voor ogen had, vergeet dan niet te lachen. Het is één groot leerproces en van fouten kun je leren. Niet het vallen is het falen, het niet meer opstaan is het falen. Leer met humor naar je eigen onhandigheid te kijken.

Bronnen:

https://www.managementsite.nl

——————————————————————————————————————————————————–

Tips om sneller en beter zakelijk te bloggen

Een zakelijk blog is een geweldige manier om klanten te werven. Je geeft ze letterlijk een ‘kijkje in de keuken’.  Door je kennis trekt je mensen aan, leren ze je kennen en vertrouwen. Jij bent tenslotte de expert, dat heb je via je blog al bewezen.

Het nadeel van een blog bijhouden is dat het veel tijd kost. Maar met een aantal handige tips, heb je het bloggen zo onder de knie.

Tip 1: Structuur

Bloggen moet leuk zijn, maak het vooral niet moeilijker dan het is.

1. kies een onderwerp;

2. doe research;

3. maak puntsgewijs een indeling;

4. werk de punten verder uit;

5. stel jezelf een deadline.

Tip 2. Geef waardevolle informatie, geen promotie

Een blog krijgt bestaansrecht door de waarde van de informatie, niet door de mate van promotie. Probeer niet te verkopen. Het is de uitgelezen gelegenheid om te laten zien dat je weet waar je het over hebt.

Tip 3: Hou een onderwerplijst bij

Maak een lijst met interessante onderwerpen. Zie je een interessante discussie op een forum, een prikkelende vraag op Linkedin of een waardevol artikel van een collega blogger? Maak er een aantekening van en pak de lijst terug als de inspiratie even uitblijft.

Tip 4: Contentplanning

Maak een contentplanning voor de aankomende periode. Welke belangrijke feestdagen komen eraan of zijn er actuele onderwerpen waar je met je blog op kan inhaken. Je kunt de berichten zelfs van te voren schrijven en later pas plaatsen.

Tip 5: Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Tegenwoordig is er over bijna ieder onderwerp al iets geschreven op het internet. Maak van een bestaand onderwerp je eigen blog. Want je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Leen de punten of het onderwerp, hussel ze door elkaar en geef er een eigen draai aan. Het hoeft niet altijd uniek te zijn, als het maar in jouw woorden geschreven is.

Tip 6: Research klaar, bloggen maar!

Het is altijd goed om je te verdiepen in een onderwerp, maar zorg ervoor dat je niet urenlang op het internet zit. Heb je je research gedaan, maak dan een goede en logische indeling en kijk of er onderdelen missen. Is dat niet zo, begin dan met schrijven en laat je niet verleiden om nog meer research te doen.

Tip 7: Schrijf alsof je praat

Maak een blog persoonlijk, schrijf zoals je praat. Het hoeft geen literatuur te zijn! Wat je vertelt is meestal belangrijker dan de manier waarop je het vertelt.

Tip 8: Geen inspiratie?

Soms heb je van die dagen dat het even niet gaat. Probeer dan wel door te gaan. Vaak als je weer even bezig bent, zit je er ook zo weer in. Daarnaast hoeft een blog niet gelijk perfect te zijn, aanpassen komt later wel.

Tip 9: Laat je niet afleiden

Wanneer je een blog gaat schrijven is het belangrijk dat je geen enkele vorm van afleiding hebt. Zet je telefoon op zacht en vermijd websites zoals Facebook of Twitter. Dwing jezelf om een uur lang geconcentreerd te schrijven en je zult zien dat er een interessant stuk uitrolt.

Tip 10: Ben je er klaar voor?

Bloggen is zakelijk gezien erg interessant, maar het vergt tijd en discipline. Met een goede voorbereiding en tips uit dit artikel besteed je je tijd effectiever en creëer je een beter weblog.

Succes!